Kategorije
Novosti

Otvoren četvrti Internacionalni festival folklora “Folk fest Montenegro”

Četvrti Internacionalni festival folklora “Folk fest Montenegro” otvoren je sinoć u Čanju. U narednih mjesec dana predstaviće se folklorni ansabli iz 30 zemalja na više lokacija u Baru i Budvi.

I predhodne tri godine Čanj je bio domaćin ove manifestacije na kojim su se predstavili folkloristi iz Srbije, Madjarske, Bugarske, Poljske, Makedonije, Republike Srpske, Ukraine, Bosne i Hrecegovine…

Međutim, ove godine Čanj će biti Evropa u malom i to ispunjen, nadasve, željom za druženjem i zbližavanjem ljudi – kazo je Organizator ove manifestacije Momčilo Moka Šćekić vlasnik ugostiteljakih objekata u ovom ljetovalištu. On je kazao da je ove godine interesovanje za ovaj festival mnogo veće te da će učestvovati preko 50 folklornih društava iz 30 zemalja.

Raduje me što će i ove godine učesnici prikazati autentičnu sliku narodne umjetnosti kroz ritam, ples i pjesmu, kroz koju će pokazati kulturu, običaje i istoriju svoje zemlje iz koje dolaze. Inače Bar je uvijek kroz folklorna društva davao doprinos očuvanju tradicije,a obzirom da treba da baštinimo one stvari koje nas spajaju, a ne razdvajaju ovo je jedna lijep primjer za našu omladinu da insistira na sličnim stvarima koje će ih okupljati-istakao je Šćekić koji navodi I da ovakve manifestacije su od velikog značaja za razvoj turizma u našoj zemlji Manifestacija je počela defileom folklorista kroz centar Čanja do diskoteke ” Sparta” gdje su se predstavili brojnoj publici koja je sa oduševljem mobilnim telefonima zabilježili svaki gotovo trenutak. Posebnim aplauzom pozdravljeni su domaćini, ansambl ,,Rumija” koja se predstavila spletom crnogorskih igara .

Festival se održava pod pokroviteljstvom “Vile Šćekić”, diskoteke “Sparta” i cafe bara “Padrino”, objekata čiji je vlasnik Momčilo-Moka Šćekić, te hotela “Lovćen” iz Sutomora I hotela “Vasilisa” iz Čanja. Nakon Čanja učesnici imaju organizovane nastupe u Sutomoru, Baru, Petrovcu i Budvi. Zatvaranje ovog medjunarodnog Folk Festivala planiran je do 29. jula.

Organizator i direktor manifestacije Momcilo Moka  Šćekić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *